Erzsébeti Nyárindító Szalai Ádámmal

Budapest, 2015.06.14.

Három évvel ezelőtt Szalai Ádám válogatott labdarúgó az erzsébeti önkormányzat Humán Szolgáltatások Intézményével és a Wow Factor rendezvényszervező céggel közösen nyárindító juniálist szervezett pesterzsébeti gyerekeknek. Ekkor született meg az Alapítványunk létrehozásának ötlete.

Ádámban ekkor már évek óta érlelődött a gondolat, hogy adhasson valamennyit a kerület fiataljainak, különös tekintettel a nehéz sorsú gyerekekre.

Annyi jót kaptam az élettől, hogy szerettem volna valamennyit visszaadni, különösképp a hátrányos helyzetű gyerekeknek” – nyilatkozta alapítónk, aki szintén Pesterzsébeten nőtt fel, és a kerületi ESMTK-ban kezdett el focizni.

Az egész napos program során kézműves foglalkozásokon és egy három a három elleni focitornán vehettek részt az érdeklődő kicsik és nagyok, amibe természetesen válogatott alapítónk is beszállt. Volt ezen kívül arcfestés, fotósarok, játszósarok, sorverseny, óriás társasjáték és mesegyár is. A program kétszáz résztvevője hamburgerrel és üdítővel csillapíthatta éhségét és szomjúságát, a napsütötte vasárnap végén pedig ajándékokkal is gazdagodtak: Nike-sporttermékeket vihettek haza a nap bajnokai.

Mi már alig várjuk, hogy folytathassuk ezt a csodálatos vasárnapot!