A különleges kezdeményezéshez hat speciális futóbabakocsit kapott a Bethesda Gyermekkórház a Játékidő Alapítványtól

Budapest, 2018.11.19.

Hárommillió forint értékű adományt adott át Szalai Ádám és alapítványa a Bethesda Gyermekkórháznak november 19-én. Az adomány részeként hat speciális futóbabakocsit kapott a kórház, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok, dolgozók rendszeresen fussanak azokkal a sokszor mozgásképtelen gyermekekkel, akik a kórház égési, rehabilitációs és neurológiai osztályán gyógyulnak.

Az adomány részeként hat speciális futóbabakocsit kapott a kórház, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok, dolgozók rendszeresen fussanak a sokszor mozgásképtelen gyermekekkel.
Az adomány részeként hat speciális futóbabakocsit kapott a kórház, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok, dolgozók rendszeresen fussanak a sokszor mozgásképtelen gyermekekkel.

„Kötelességünk, hogy a legmagasabb színvonalon gyógyítsuk ezeket a súlyos beteg gyermekeket. De kötelességünk és hivatásunk az is, hogy a nálunk fekvő gyermekek és családjaik jól-létéért tegyünk. Kezdetben az egészségmegőrzés, a közösségépítés miatt futottunk a kórház munkatársaival, de régóta tervezzük, hogy a nálunk fekvő gyerekeknek is élményt nyújtsunk a közös sport által” – vallja Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, aki maga is részt vesz ezekben a közösségi futásokban.

A futás olyan kapocs, ahol az egészséges és a beteg közös élményt tapasztal meg, s a speciális futóbabakocsik biztonságos módon teszik ezt lehetővé. „Kórházunkban a beteg gyermek és családja van a középpontban, akik számára motiváló, ha kimozdulhatnak a kórházi falak közül és a gyógyulást segíthetik azok az új ingerek, amelyet a sport és a kezelő orvossal való közvetlen kapcsolat által kap a beteg gyermek”– avat be Dr. Fogarasi András, a neurológiai osztály osztályvezető főorvosa.

 

A babakocsik beszerzését a Játékidő Alapítvány vállalta fel, s alapítójukkal, Szalai Ádám válogatott futballistával maguk is részt vettek az első közösségi bethesdás futáson a Városligetben.

„Hálás vagyok az életnek, a sorsnak és a kitartásomnak a sikereimért. Utunk azonban nem teljes attól, hogy elvégezzük a saját feladatunkat, nagyon sokan vannak, akik támogatásra szorulnak. Hiszem azt, hogy nagyobb összefogással megkönnyíthetjük az életét azoknak, akik igazán nehéz helyzetben vannak és mosolyt csalhatunk az arcukra”– vallja Szalai Ádám, válogatott futballista, a TSG 1899 Hoffenheim csatára, a Játékidő Alapítvány alapítója.

„Csapatunk minden tagja több szálon kötődik a sporthoz, és célunk, hogy az ebből merített élményeket és megszerzett kitartást összeadva, a pozitív energiákat megsokszorozva tegyünk azért, hogy a világ minden nappal egy kicsit élhetőbb legyen.”

Ezzel egy olyan projekt indul el, amely során a kórház orvosai, dolgozói vállalják, hogy az általuk gyógyított, hosszan bent fekvő gyerekekkel terápiás célból rendszeres futni fognak. „Ehhez a régóta megálmodott tervünkhöz kaptunk eszközöket Szalai Ádám alapítványától. A gyerekeknek különösen fontos, hogy egy híres focista, akire felnéznek, fontosnak tartja az ő gyógyulásukat, sportolásukat”– fejti ki Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője. A gyermekkórház külső segítség nélkül sokszor nem tudná megvalósítani azt a pluszt, amit hivatása szerint tenni szeretne a gyermekekért.

Ezzel egy olyan projekt indul el, amely során a kórház orvosai, dolgozói vállalják, hogy az általuk gyógyított, hosszan bent fekvő gyerekekkel terápiás célból rendszeres futni fognak.
Ezzel egy olyan projekt indul el, amely során a kórház orvosai, dolgozói vállalják, hogy az általuk gyógyított, hosszan bent fekvő gyerekekkel terápiás célból rendszeres futni fognak.